Magazinele au nevoie de promovare pentru a atinge target-ul lunar.
Peste 50% din consumatorii români sunt fidelizați în magazin. De aceea, aceste 5 practici care cresc vânzările magazinului tău se pliază pe orice afacere. Cum un brand nu se construiește într-o zi articolul de astăzi explorează self branding și strategii care te vor ajuta. Citește mai jos.
Magazinele online au luat avânt în pandemie, dar nu au reușit să răstoarne balanța în favoarea lor. Consumatorii încă preferă experiența directă. De aceea, există mai multe metode de vânzare care pot să facă minuni în luni fără vânzări bune. Să vedem!
Design interior
Designul are un rol important în orice afacere. La deschiderea Harrods proprietarul a conceput un design atractiv pentru femei. El a fost primul care a angajat femei în postul de casiere. Astfel, clientele lui erau familiarizate cu atmosfera. Produsele erau alese în funcție de aceeași abordare a buyer persona( profilul clientului ideal
Metoda personalizării în funcție de buyer persona a rămas și astăzi folosită de marile lanțuri de magazine. De la design și până la produse, clientul este centrul afacerii tale. El trebuie să revada brandul pe care îl promovezi pe ușile magazinului, pe produse și chiar în pungile personalizate. Un logo este indispensabil în acest sens.
Cadouri la achiziții
Dacă ai un client nehotărât, o promoție de tipul cadoului este recomandată. Multe magazine pun afișe cu 2 plus 1 gratuit sau cu pungi personalizate cu produse. Tocmai aceste pungi plastic personalizate îl tentează pe cumpărător.
Însă acest tip de promoție te va ajuta să scapi de stocuri. Să zicem că ai rămas cu produse de îngrijire. Poți oferi o pungă personalizată cu ce ai în plus. Prețul practicat pe produse și faptul că au titulatura de cadou poate să-ți crească vânzările conform Global Brands Magazine.
Pungi și obiecte personalizate
O afacere de orice tip este un brand. De aceea, este esențial să se revada logo-ul și sloganul pe toate materialele de vânzare. Nu poți oferi pungi fără logo la achiziția produselor, deoarece imaginea brandului tău nu ar fi așa vizibilă. Poți folosi și alt fel de materiale personalizate afacerii tale. Cel mai adesea folosite sunt ziarele cu oferte, cărțile de vizită, pixurile, pungile, mărcile proprii, etc.
Astfel, poți să crești vizibilitatea mărcii tale printr-un singur gest: împachetarea la casă a cumpărăturilor în punga cu logo.
Door 2 Door sales
Unele branduri acționează în felul acesta. Angajează consultanți pentru a le recomanda produsele. Practica aceasta se numește multi level marketing. Ea se axează pe fidelizarea de proximitate. Cele mai cunoscute firme care folosesc încă D2D sunt Avon și Oriflame. Însă nu este o practică rea pentru afacerea ta.
Dacă ai angaja oameni să treacă din casă în casă pentru a împărți fluturași cu reduceri, ai avea mai mulți potențiali clienți. Să zicem că oamenii tăi au trecut pe la 100 de case. Tu ai o marjă de respingere de 90%, deci ai 10 clienți noi în magazin. Marjele se pot calcula doar în timp și în funcție de experiența anterioară cu brandul tău. Însă D2D poate să modifice dramatic vânzările.
De exemplu, o caravană de vânzare motivată va avea o rată de respingere de 30%. La call center, un agent de fidelizare motivat are o rată de respingere de 42%. Statisticile prezentate sunt aparțin site-ului Call Center Helper și sunt făcute în 2021.
Amabilitatea personalului
Ultimul și cel mai important factor al succesului este personalul. Este foarte important să ai un personal pregătit și amabil. Majoritatea oamenilor recomandă locurile unde s-au simțit bine. De aceea, toți factorii de mai sus aduc clientul mai aproape de sentimentul de acasă. Fie că ești proprietarul unei francize sau al unui brand, tu trebuie să faci din magazinul tău cămara clientului.
De aceea, alegerea personalului este crucială. Găsirea personalului potrivit este adesea munca personalului de la HR. Însă ai putea să sugerezi câteva teste cheie. Nu uita că retenția și satisfacția personalului nu este dată de firma de HR, ci de tine. Un angajat fericit este un potențial client și promoter al afacerii tale.
Concluzie
Aceste practici sunt doar câteva din cele pe care le-ai putea implementa cu succes în afaceri. Mai rămâne să le personalizezi magazinului tău. Personalizarea ține de mai mulți factori ca: locul magazinului, tipul de produse, metoda de vânzare, etc. Îți vei crește afacerea luând acești factori împreună spre analiză.
Tipul de client ideal (buyer persona) este un alt factor crucial pentru orice afacere. De aceea, o echipă de marketing poate să stabilească cel mai bine tipul de strategie. Rămâne veșnica întrebare: să angajez personal de marketing intern sau extern?
Va urma o serie de articole care va dezbate teme precum ecotaxa și materialele promoționale. Însă cheia rămâne personalizarea experienței. Depinde de tine cum o personalizezi. Până atunci, rămâi la curent cu noutățile pe site-ul nostru.