Indiferent de categoria de pungi plastic si pungi personalizate, achizitionate odata cu produsele cumparate, trebuie sa ne gandim la posibilitatile pe care le avem pentru a le reutiliza.

Pungi plastic si pungi personalizate. Pentru ca este vorba despre bunuri reciclabile, reutilizabile si nu de unica folosinta, asa cum adeseori, suntem tentati sa credem.

Oare despre cate produse de folosinta uzuala se poate spune ca se cumpara o data si se folosesc de mai multe ori si mai ales ca au destinatii multiple?

Refolosirea lor, desi este o optiune facultativa, uneori ne poate da batai de cap. Insa indata ce ne vom obisnui sa reintrebuintam vechile pungi plastic, activitatea va deveni una uzuala, placuta, chiar motivanta.

Care sunt pasii de parcurs pentru reutilizarea de pungi din plastic si personalizate?

Cu toata buna intentie de a ne recicla ”stocul” de sacose din plastic personalizate, nu o data ne-am gasit in fata vanzatoarei cu mainile in buzunare sau mai bine-zis solicitandu-i o sacosa in care sa ne depozitam bunurile preferate. Si de fiecare data, o luam de la capat, cumparand mai multe pungi plastic maieu sau banana.

Insa cu o minima organizare, nu vor mai fi probleme pentru a le refolosi la viitoarea sesiune de shopping.

pungi plastic si pungi personalizate

Ce-i de facut?

1. Indiferent de format, pungile plastic vor fi pastrate nu doar in casa, ci si in masina. Date fiind dimensiunile, nu ocupa prea mult spatiu si se dovedesc un ajutor de nadejde la cumparaturi, oricand si oriunde.

2. Multe familii au ajuns sa aiba in posesie mai multe auto, dar ca orice bun gospodar, organizarea continua. Daca vom tine in fiecare masina cateva sacose din plastic maieu, nu va mai trebui sa cumparam o sacosa din polietilena din fiecare magazin in care intram.

3. Este indicat sa folosim pungi plastic pentru fiecare categorie de cumparaturi (alimente, cosmetice, imbracaminte, etc.). O idee ar fi ca in functie de destinatie, sa intrebuintam pungi plastic maieu sau banana de culori diferite.

4. O alta recomandare ce nu poate fi neglijata, este sa le si spalam din cand in cand. Tinand cont cu cate persoane intra in contact produsele aflate pe rafturile magazinelor, ne putem trezi ca odata cu marfa, ”colectam” si vreo bacterie ”naravasa” ce ramane bine mersi protejata de sacosele reutilizabile.

0/5 (0 Reviews)