Va simtiti invadati de pungi de plastic maieu si banana?

Atunci cand prin sertare si dulapuri, pe rafturi sau in genti ”misuna” diverse pungi de plastic, solutia este sa cautati o metoda pentru a le organiza, desigur, inainte de a le reutiliza sau de a le recicla.

Aruncate la intamplare prin sertare impreuna cu alte obiecte mai mult sau mai putin utile, puteti ajunge chiar si la zeci de pungi. Si nu sunt deloc putine. In plus, daca nu sunt organizate cum trebuie, ocupa spatiu pretios, pe care l-ati putea intrebuinta altfel.

Nu este nevoie sa va cumparati o ladita sau un recipient special care sa le ofere ”gazduire”. Nici nu trebuie sa le inghesuiti prin spatiile dintre frigider si mobilier. Este suficient sa tineti cont de cateva dintre metodele creative pentru pastrarea acestor pungi si salvarea spatiului de care dispuneti:

Pungi de plastic

1. Cutii metalice de la cafea loc pentru pungi de plastic

Orice cutie metalica de cafea ce are capac, poate fi transformata cu usurinta intr-un recipient care sa contina pungi maieu sau banana. Nu trebuie decat sa-l spalati si sa-l uscati. Si daca va bate gandul sa-l transformati chiar intr-un ornament, il puteti inveli in hartie colorata creponata, glasata, hartie de cadouri sau chiar bucati de material textil.

2. Maneca de la o camasa veche, suport de pungi

O camasa veche poate fi intrebuintata ca si carpa de praf sau pentru pastrarea sacoselor de plastic ”rasfirate” prin casa. Este suficient sa-i taiati una dintre maneci. Dupa ce coaseti latura superioara a manecii (de partea taieturii) pentru a nu se destrama, ii puteti atasa o agatatoare (o bentita colorata), astfel incat s-o atarnati in camara, in bucatarie sau intr-o debara. Veti vedea ca o singura maneca poate adaposti zeci de pungi maieu sau banana.

3. Cutii de la servetele, loc pentru pungi de plastic

Cutiile goale de la servetele, in loc sa le aruncati, le puteti folosi pentru economisirea spatiului si organizarea unor obiecte precum sacosele din polietilena. Iar pentru a-i conferi mai multa rezistenta, ii puteti intari marginile deschizaturii cu banda adeziva.

Cum este deja colorata, nu mai are nevoie de ornare, fiind gata sa-i ofere adapost fiecarei pungi de plastic.

0/5 (0 Reviews)