Pungile compostabile – cea mai buna varianta de pungi ecologice

Pungile compostabile sunt una dintre principalele categorii de pungi ecologice aparute in tara noastra. Conceptul este unul oarecum nou si multe persoane inca nu inteleg ce este o punga compostabila si de ce intra ea in categoria pungi ecologice.

Prin urmare, in articolul de astazi ne-am gandit sa facem o scurta trecere in revista a informatiilor despre acest tip de pungi si sa explicam de ce sunt ele pungi ecologice si care sunt avantajele oferite.

compostabileCe reprezinta pungile compostabile?

Pungile compostabile reprezinta acea categorie de pungi ecologice al caror proces de biodegradabilitate este optimizat intr-un interval de timp precis, la finalul caruia se obtine un compus inodor, care nu polueaza si nu afecteaza mediul inconjurator ci devine parte integranta a acestuia. Mai multe detalii aici.

Ele reprezinta acea categorie de pungi ecologice realizate din materiale naturale.

De obicei, aceste materiale sunt obtinute in urma cresterii de plante precum porumbul, soia, trestia de zahar, celuloza si alte plante naturale.

Deoarece au la baza numai materii prime naturale, ele au capacitatea de a se descopune pana nu mai ramane nicio urma vizibila.

De asemenea, sunt mult mai prietenoase cu mediul in comparatie cu alte tipuri de pungi de cumparaturi.

Exista o multitudine de motive pentru care detinatorii de afaceri ar trebui sa se orienteze catre o investitie in pungi ecologice precum pungile compostabile in detrimentul altor pungi pe care le folosesc in prezent.

Care sunt avantajele pungilor compostabile?

  1. „Cea mai buna reclama este reclama pe care o fac clientii multumiti.”- Philip Kotler

In primul rand, alegerea de a folosi pungi ecologice si implicit pungi compostabile ajuta la conturarea unei imagini pozitive a companiei.

In prezent, clientii apreciaza si aleg sa se orienteze catre afacerile care fac eforturi pentru a fi prietenoase cu mediul. O mare part dintre acesti clienti spus ca prefera sa sprijine acele persoane si companii carora la pasa de mediul inconjurator si de comunitate.

Astfel, prin folosirea de pungi ecologice cu caracteristica de compostabilitate, o companie poate sa isi castige o buna reputatie in fata clientilor. Acest lucru se traduce prin cresterea vanzarilor si implicit printr-un profit mai mare si o imagine de succes.

  1. „Excelenta nu e o aptitudine, e o atitudine” Ralph Marston

Un alt avantaj este faptul ca ele pot fi personalizate cu numele companiei si cu logo-ul acesteia la fel ca orice alt tip de pungi.

Prin urmare, afacerea nu are nimic de pierdut daca adopta folosirea unor pungi ecologice. In plus, multi consumatori tind sa considere faptul ca numai companiile de top au posibilitatea de a oferi produse personalizate la standarde ridicate.

Prin urmare, un lucru aparent marunt poate avea un impact major asupra imaginii companiei in piata.

  • pungi compostabileNu vom salva tot ce ne-ar placea sa salvam, dar vom salva mai mult decat daca n-am fi incercat deloc.” – Sir Peter Scott

Alegerea folosirii de pungi ecologice precum pungile compostabile are numeroase efecte benefice asupra mediului inconjurator. Intr-adevar, nu este un lucru care va schimba singur conditiile de mediu insa, cu siguranta, va face o difierenta.

Printre principalele beneficii pe care utilizarea de pungi ecologice le are in raport cu protejarea mediulu inconjurator se regasesc:

– reducerea nivelului de dioxid de carbon. Cercetatorii au aratat faptul ca folosirea materiei prime naturale in procesul de productie de pungi ecologice scade cu pana la 75% emisiile de dioxid de carbon.

– descopunerea mai rapida in baza factorilor si bacteriilor naturale. Atunci cand pungi ecologice se descompun, bacteriile din sol incep sa consume componentele. Acest lucru ajuta la generarea unui nivel mai mic de deseuri, usor de gestionat.

– reducerea volumului de deseuri produse si impiedicarea supraaglomerarii gropilor de gunoi.

– neeliberarea altor compusi daunatori dupa descompunere.

– consumarea de mai putina energie in procesul de fabricatie.

– facilitarea folosirii petrolului in cadrul altor procese de productie. Pungile clasice din plastic provin din incalzirea si procesarea moleculelor de petrol. Aceste procese contribuie la transformarea lor in polimeri. In schimb, atunci cand ne referim la pungi ecologice stim ca ele sunt realizate de produse naturale precum porumbul ceea ce permite folosirea petrolului in industrii precum cea a termoficatiei si transportului.

Prin urmare, folosirea de pungi ecologice precum cele compostabile reprezinta o solutie optima pentru orice tip de afacere, atat din perspectiva construirii unui brand puternic si prietenos cu mediul inconjurator ci si din cea a protejarii reale a acestuia.

Echipa Pungescu produce, cu succes, pungi ecologice si te poate ajuta sa alegi solutia optima pentru compania ta.

0/5 (0 Reviews)